هیئت باستانشناسی فرانسه در افغانستان
-
مأموریت اتحاد بین المللی برای حفاظت از مواریث واقع مناطق درگیر جنگ (ای.ال.آی.پی.اچ.) در افغانستان
یک هیئت مأموریت اتحاد بین المللی برای حفاظت از مواریث واقع مناطق درگیر جنگ – (ای.ال.آی.پی.اچ.) جهت انجام ملاقات و گفتگوی کاری با شرکای محلی و ارزیابی امکانات اجرائی رویکارهای جدید محافظت از میراث، وارد افغانستان گردید.
-
ژان - کلود گاردِن (۱۹۲۵ – ۲۰۱۳ میلادی / ۱۳۰۴ – ۱۳۹۲ هجری شمسی)
آقای ژان– کلود گاردِن در زمرهء جوانان شجیع و سلحشور فرانسوی بود که خیلی زود به فراخوان میهنی مورخ ۱۸ ماه جون سال ۱۹۴۰ میلادی (۲۹ ماه جوزا سال ۱۳۱۹ هجری شمسی) جنرال شارل دو گول لبیک گفته و همگان تصمیم به الحاق با موصوف را در لندن گرفتند.
-
ژوزِف (۱۸۸۶ – ۱۹۴۱ میلادی / ۱۲۶۵ – ۱۳۲۰ هجری شمسی) و ریا هَکَن (۱۹۰۵ – ۱۹۴۱ میلادی / ۱۲۸۴ – ۱۳۲۰ هجری شمسی)
به تعقیب مأموریت آقای اندرهِ گودار، نامبرده تصمیم به پیگیری مطالعه و تحقیق درهء بامیان گرفت و بدین ترتیب، نخستین مطالعات علمی بوداهای عظیم و مغاره های دور و بر آن را انجام داد.
-
پُل بِرنارد - (۱۹۲۹ – ۲۰۱۵ میلادی / ۱۳۰۸ – ۱۳۹۴ هجری شمسی)
در سال ۱۹۶۴ میلادی (سال ۱۳۴۳ هجری شمسی)، آقای دانیِل شولومبِرژهِ به وی پیشنهاد نمود تا به افغانستان عزیمت کرده و در ساحهء باستانی کُهنه مسجد واقع قریب سرخ کوتل تجسس و تفحص ورزد. آقای پُل بِرنارد در سال ۱۹۶۵ میلادی (سال ۱۳۴۴ هجری شمسی) مقام ریاست هیئت باستانشناسی فرانسه در افغانستان – "دافا" را تا سال ۱۹۸۰ میلادی ...(سال ۱۳۵۹ هجری شمسی) بدوش گرفت، و خاصتاً عطف توجه به آیی خانم مبذول داشت و
-
الفرِد فووشهِ، نخستین باستانشناس فرانسوی در افغانستان – (۱۸۶۵ – ۱۹۵۲ میلادی / ۱۲۴۴ – ۱۳۳۱ هجری شمسی)
آقای الفرِد فووشهِ نخستین رئیس هیئت باستانشناسی فرانسه در افغانستان – "دافا"، قبل از عزیمت به افغانستان، یک تاریخ نگار و متخصص فرهنگ و هنر بودایی و تحصیل یافتهء مکتب عملی تحصیلات عالی – (او.پی.اچ.او.) بوده و در سال ۱۸۹۵ میلادی (سال ۱۲۷۴ هجری شمسی) از پایان نامه خویش مختص به "صحنه های مصور اسطورهء بودا" دفاع نمود.
-
مأموریتی به ارتباط حفریات باستانشناسی در ولایت بامیان
آقای توماس لورِن، منشی علمی هیئت باستانشناسی فرانسه و افغانستان (دافا)، در چوکات مأموریت باستانشناسی فرانسه – افغانستان بامیان (مافاب)، حفریاتی را در ساحه تاریخی خواجه سبز پوش واقع در ولایت بامیان انجام داد. این حفریات منتج به کشف یک سلسله مجموعه واقعی مربوط به مراتب تدفین گردید که نظر به قرائن در عصر شاهان غوری شاید بین قرون دوازده و سیزده میلادی (مطابق به قرون پنجم و ششم هجری شمسی)، مدرسه ای بوده باشد وابسته به یک مقبره مجلل.
-
معبد بودایی قولء توت (حفریات ماه سپتامبر 2015)
محل باستانی قولء توت یک معبد بودایی بوده که بواسطهء تیم باستانشناسی آقای ظفر پیمان از سال جاری بدینسو مورد کاوش قرار گرفته است. محل باستانی نامبرده در جنوب بالاحصار کابل و در چند صد متری تپهء نارنج موقعیت دارد.
-
شرکت فرانسوی "ایکونِم" تصاویر سه بُعدی مس عینک را آماده ساخته است
یک تیم شرکت تکنالوژی پیشرفته فرانسوی بنام "ایکونِم"، طی دو هفتهء نخست ماه نوامبر بالای ساحهء مس عینک فعالیت نمود. محل مذکور که تحت مسئولیت باستانشناسان افغان و با پشتیبانی بانک جهانی، یونسکو و "دافا" یا هیئت باستانشناسی فرانسه در افغانستان، از سال 2009 تا امروز مورد حفریات قرار گرفته است، یکی از مهمترین کشفیات باستانی در افغانستان محسوب می شود.
-
معرفی نخستین نتایج نقشهء باستانشناسی افغانستان در (DAFA) یا هیئت باستانشناسی فرانسه در افغانستان
بروز سه شنبه 27 اکتوبر 2015 (5 عقرب 1394)، هیئت باستانشناسی فرانسه در افغانستان (DAFA) پیشرفت ها در امور تعبیه نقشهء باستانشناسی افغانستان را معرفی نموده و در زمینه توضیحات لازمه داد. اگر نقشهء باستانشناسی افغانستان به ابتکار "دافا" و با حمایت و سهمگیری مستقیم تعدادی از شرکای بین المللی مانند، یونسکو، بنیاد آغا خان برای فرهنگ، برعلاوه مرکز افغانستان در پوهنتون کابل راه اندازی شده است، اما باید ابزاری باشد که برای افغان ها و در آینده با افغان ایجاد گردد.
-
اثرء باستانشناسان فرانسوی در بامیان
درچوکات برگزاری جشنواره ها بمناسبت انتخاب بامیان بحیث مرکز فرهنگی سازمان همکاری های منطقوی جنوب آسیا (سارک) در سال 2015، این ماه سفارت فرانسه یکی از متون کتابی را که انقریب اقبال چاپ خواهد یافت و در پیوند به روابط خاص میان فرانسه و این ولایتء افغانستان نگاشته شده است، بخدمت شما خوانندگان عزیز تقدیم می دارد.
- صفحه ى پيشين
- صفحهى بعدى
1-10 de 17